Christoffer

Imorgon kör det igång! Termin 2!
Söndag den 30e Augusti. Snart dags för termin 2 att dra igång - dags att börja med organsystemen, och jag måste erkänna. Det kan bli jobbigt.
 
Okej, jag har hört många skräckhistorier om OSoF från många. Det ska vara mycket jobbigare än CSoF och många har hoppat av. Okej, haha. Det är väl kanske lite att ta i, och måla upp en bild av kursen som den kanske inte förtjänar. Jag vet ju faktiskt inte hur den är, jag har ju inte ens börjat den ännu.
 
Imorgon, 31a augusti, klockan 09:15 (tror jag, haha.... borde kolla schemat) är det upprop, över zoom. Ja, tyvärr så är det fortfarande så att majoriteten av vår undervisning kommer att vara på distans, förutom några undantag. Vi verkar ha några grupparbeten på plats (med exempelvis palpationer, dissektioner och liknande) men ingenting i helgrupp. Det är kanske smartast just nu, med tanke på hur hela situationen ser ut med Corona och Covid-19 i världen.
 
Men innan jag börjar spekulera i hur terminen kommer bli, så kanske jag ska lägga lite fokus på vad jag gjort i sommar. Well... jag har jobbat. Jag började juni med att gå en väktarutbildning (rätt stor skillnad på nivån på den och på läkarprogrammet måste jag säga) för att sedan jobba som väktare. Jag jobbade Juli och lite av Augusti som väktare, där jag bara fick jobba på IKEA - som säkerhetsjour. Det var ett spännande jobb, men det blev väldigt många steg. Närmare 40 000 per dag som man jobbade där, och det blev väldigt tungt på en heltidstjänst. Så, om du varit på IKEA i sommar (i Umeå då...) så finns möjligheten att du träffat på mig!

Jag har också hunnit spela lite fotboll under sommaren. Haha, på tal om fotboll... Korpsäsongen i Umeå drog igång nu i måndags, den 24e Augusti. Vi hade vår första match mot Region Västerbotten, och jag har varit astaggad hur länge som helst på att spela match. Börjar med att jag kommer dit, och vi har samma tröjfärg på våra tröjor som dem. Vi hade lite tur och fick låna västar av dem till slut. Matchen drar igång, och jag hinner spela 4 minuter. Sedan lyckas jag, på något vis, vrida till knät rejält och blir liggande på plan en stund. Inge mer spelande på länge verkar det som. Förmodligen kanske resten av säsongen... Jag åkte till primärvårdsjouren och träffade på en läkare där som gjorde olika tester. Han tyckte att allt kändes stabilt, så fick rådet "ta en alvedon och vila". Så det har jag gjort nu. Det är mycket bättre nu, svullnaden har gått ner mycket, och jag kan typ stödja på knät ibland. Ta några steg hit och dit utan kryckor... Så det blev spännande.
 
 
Utöver det har jag också studerat lite inför en tenta inom "medicinsk orientering" som inte tillhör läkarprogrammet. Tänkte att det var lite kul, för det handlade en del om anatomi (och lite om celler). Så jag har fått lite försmak av vad som ska komma denna termin. Bilden nedan är från en liten pluggsession inför tentan (som faktiskt var idag, så håll tummarna!)
 
 
 
Första veckan nu kommer vi börja med PU och göra en svansning av en läkare. Jag ska följa en läkare på bild- och funktionsmedicin (also known as Röntgen) på onsdag. Jag hoppas på att min knä är så fräscht då att jag kan gå normalt, eller åtminstone okej. Annars kanske jag kan flörta in mig där och få en röntgen gjord. Hade varit något! Det kommer i vilket fall bli väldigt spännande. Jag tittade också på litteraturlistan inför hela OSoF... Den är enorm. Än så länge har jag beställt hem (och fått) ett anatomiatlas. Det är lite kul att flippa igenom den. Jag har också, äntligen, beställt min namnskylt för när vi ska ut i vården!
 
 
 
Justja, i höst ska vi också vaccinera oss. Det tåls att säga att jag och nålar.... inte går jättebra ihop. Är inte superförtjust i dem, men jag antar att detta kommer att vänjas bort. Dissektionerna tror jag inte kommer bli något större problem, men just vaccinationen. Haha. Kanske får jag ta en klubba när jag varit duktig och tagit den....
 
Nästa inlägg torde väl komma på söndag, om veckan som varit - men tills dess: Ha en superbra vecka!