Christoffer

Glad tredje advent, HIA är klart!
Alright. Veckorna flyger förbi - och fan tentan närmar sig.
 
Det är bara 13 dagar kvar till Julafton! SÅ himla mysigt och roligt... Mindre roligt är att det är 30 dagar kvar till OSCE och 33 dagar kvar till Tentan! Så snart börjar väl det stora Tenta-P på riktigt?
 
Nåja, nog om det. Nu handlar det om vad jag gjorde på min sista praktikvecka för terminen.. För ja, det var det faktiskt. Den spenderades på HIA (Hjärtintensivavdelning) med ett litet avbrott med en dag på mitt sista akutenpass. Det har varit väldigt spännande, jag har fått se lite olika saker. En del som tidigare haft hjärtinfarkt, och en del hjärtsvikt.
 
Holy, det var mycket snö som kom på en gång!
 
Tyvärr kan det bli lite långtråkigt på HIA ibland, men jag har faktiskt med fördel kunnat gå iväg och studera. Det är superbra. Sedan hade vi också en till föreläsning av vår överläkare om arytmier. Superbra, och jag gillar han stenhårt. Riktigt duktig läkare!
 
Så hur såg en vanlig dag på HIA ut?

Vaknar omkring 07:00.
08:00 är jag på HIA och på plats på något morgonmöte, som kan handla om allt möjligt.
Cirka 9:30 är det en liten rond med sjuksköterskorna om de 6 patienter som HIA har (tyvärr finns inga fler platser).
Efter det brukar jag antingen plugga eller gå runt till patienter och öva.
12:00 - 13:00 är det lunch - men ofta sa handledaren att jag skulle vara tillbaka mellan 13-14.
Ofta fanns det inte så mycket att göra på eftermiddagen, så jag passade på att studera.
 
 Jag lyckades få in lite plugg på jobbet också!
 
Jag mötte också en läkarstudent som var en utbytesstudent från Turkiet. Hon hade kommit mycket längre än mig, och var inne på sista terminen, och var här för att kolla över hur det fungerar. Hon pratade lite om hur det fungerade i Turkiet och att hon hade planer på att flytta hit efter examen. Lite knasigt låter det i mina öron, haha, men each to their own. 
 
På akutenpasset så hängde jag med en handledare som jag verkligen tyckte var toppen. Hon gick in med mig först till patienten, kollade att det var OK att jag körde, sen körde jag allt. Fick till och med fundera på hur jag tänkte mig kring handläggning och medicinering. Spännande. Jag fick supergoda lovord av henne, så det tar jag med mig länge länge länge!
 
En kurskamrats anteckningar från Arytmiföreläsningarna!
 
I helgen har jag inte hunnit göra så mycket egentligen. Fått igång min bil igen, så nu slipper jag ragga skjuts av min käre far längre. Det är ju trevligt. Sen är det ju advent idag, vilket alltid är mysigt. Justja, jag har hunnit en sväng till Avion med Robin och Dennis. Mysigt att strosa omkring där faktiskt.
 
Sen har det kommit typ 2 ton snö under denna helg, hel sjukt. Jag har skottat snö i mängder känns det som. Haha. Nåja.
 
Sen vill jag gratulera alla som kom in nu på första urvalet! Grattis! Hoppas vi ses på Umeå Universitet! Ni som inte kom in - jag håller tummarna åt er för nästa urval!
 
Sa jag att jag älskar julen?
 
Vi ses igen på söndag!