Christoffer

Tråkigt bloggvecka, men en del plugg.
Som titeln säger så är dagens vecka inte superintressant ur ett bloggperspektiv. Har spenderat tiden mestadels hemma och gjort mina uppgifter. Inte varit på Uni eller liknande alls. Lite jobb. Tråkigt är också nu att det är en liten uppsving av Covid-19-drabbade igen...
 
Tja. Veckan började på måndag, och det var dags för ett progresstest. Det första för terminen (av totalt fyra) som är ett krav på att vi ska klara. Det första nu har det lägsta kravet. Vi ska klara 18 av 50 frågor, men frågorna är av hela kursen, så det är tonvis med frågor som vi inte ens börjat på läsa ännu. Turligt nog så tog jag den på första försöket, så jag slapp den stress som kanske en del andra hade under veckan. Måndagen började också med en uppgift för PU, och vi började diskutera vad vi skulle skriva en uppsats på.
 
Tisdagen bjöd på en Zoomföreläsning om hur man ska söka vetenskaplig litteratur, och det känns som det mestadels var repitition. Det är visserligen alltid bra att läsa och ha koll på. Sen hade vi inspelade video om hörsel, balans, lukt- och smaksinne. Det var intressant. Mot eftermiddagen var det "självstudier" på schemat, så jag har suttit med Kenhub och kört quizes och tittat på fler videor där. Jag kan återigen säga hur bra den webbsidan är. Jösses! Så repeterar väldigt ofta det jag har läst hittils.
 
Onsdag var det dags för en zoomföreläsning, och denna gång var det om ögats anatomi. Det är en väldigt rolig föreläsare som hade den, och jag tyckte den föreläsningen var superbra. Så efter den satt jag och läste på lite mer, och såg lite fler videor. Det hände inte så mycket mer den dagen heller, mestadels hemma med lite plugg eller skönt häng i soffan med TV-serier (vet inte varför jag fastnat på Vikings så mycket, haha).
 
Blir inte så mycket till bilder denna vecka, men här är en från höst-Umeå.


Torsdagen var en dag som det stod "självstudier" hela dagen på, men vår PU-grupp bestämde oss för att mötas över Zoom och börja med uppsatsen vi skulle skriva. Vi skriver om ojämlikhet i hälsa, främst inom lungcancervården. Det gick jättebra, och har en väldigt skön och duktig grupp - så vi hann nästan klart på den onsdagen. Jag fick även mitt nya headset igen (eller ja, nya, förra gick sönder på ett sätt som jag fick en ny på garantin för) så det är skönt att kunna gå runt igen i lägenheten med headsetet på!
 
Fredagen var en till dag med bara självstudier, men vi var duktiga igen med PU-gruppen och skrev klart vår uppsats. Den ska inte in förrän nästa vecka, tror jag, och det är väldigt skönt. Jag ska sätta mig ner och läsa igenom den helt ordentligt vid tillfälle, men den är mer eller mindre helt färdig. Jag har såklart också suttit på Kenhub, läst i böcker och kört massa självtest i veckan. Ska göra en liten fin graf sen som jag kan visa nästa inlägg, och sen jämföra med ungefär en månads intervall. Intressant för mig i alla fall!
 
Helgen har jag spenderat utan plugg, i princip. Eller ja, någon timme eller två på lördagen, men annars.... Har suttit och spelat Among Us och det är ... helt sjukt. Det är som det klassiska spelet "Mafia" där man ska diskutera mellan varandra och försöka hitta mördarna, haha. Det är svårt och alla kastar varandra under bussen hela tiden, hahah.  Nästa vecka, till och med imorgon, så är det dags för första diagnostestet. Det ska bli spännande.