Christoffer

En till vecka i hårda restriktioners tecken. (Glad första Advent!)
Well... som läkarstudent i de prekliniska åren är det inte superroligt just nu. Allt är på distans, och det ska vi fortsätta med tills situationen är mer hållbar såklart. Det innebär extremt mycket självstudier.
 
Förra veckans inlägg blev kort, och jag hade hoppats att jag skulle kunna hinna göra mer denna gång. Jag har egentligen inte så mycket att skriva om. Jag har suttit i min surfplatta och läst, jag har sett på videor över internet och ... det är väl det jag hunnit med i skolan.
 
Det är intressanta saker hela tiden såklart, men jag kan ju inte direkt sitta och recitera hela studiematerial. Jag hoppas att det blir roligare framöver. Jag ska försöka fixa en eller flera zoom-sessioner med folk, för saknar den sociala biten. Känner mig nästan instängd hemma, haha. Har roat mig med att pynta lite till idag, det är ju ändå första advent! Det är bara 25 dagar kvar till JULAFTON. Det är helt sjukt att detta år snart är klart, och får hoppas på att 2021 blir ett sjukt mycket bättre år för mänskligheten (för mig personligen har 2020 varit väldigt bra - vilken känns konstigt att säga).
 
Julen närmar sig! Ja... jag har "pommes" i julgranen. Fick dem av min kära mor.
 
Något jag ännu inte hunnit göra är att hämta nyckeln till mikroskopen. Nästa termin ska vi skriva en del synopser i histologin, så borde göra det nu så jag kan titta på lite preparat i mikroskop och bekanta mig ordentligt med varje vävnad.
 
Ju flera dagar som går, ju närmare kommer tentan också. Jag känner inte direkt tentaångest just nu. Jag känner att det finns en del tid under julledigheten att läsa på mer om det behövs, och repetera. Ta tentan på första försöker är ju det som de felsta siktar på (hoppas jag). Nästa vecka är det i princip bara videoföreläsningar - förutom på fredag där vi ska ha Diagnostiskt prov nummer 3 över Zoom. Har för mig att det är det sista diagnostiska provet vi har också. Om två veckor startar också progresstest nummer 4 (vilket också är det sista). Så det kommer nog gå bra... hoppas jag. Är lite nervös över den. Ska klara 40/50 frågor, och frågorna är fan inte lätta ibland. Det går nog bra.
 
Ursäkta att det är lite stökigt, men lite juligt är det ändå hos mig!
 
Jag har egentligen inte så mycket mer att säg, än att nu ska jag bege mig till min surfplatta igen och köra lite mer. Ett självtest till väntar på mig också, så blir nog bra det där.
 
Glad advent allesammans!